intropeutersgroep 1groep 2groep 3groep 4groep 5groep 6groep 7groep 8algemeenalles
(Nieuws geplaatst door team op 24 mei 2014) ga naar het overzicht
Schoolreisje groep 4, 5 en 6

Schoolreisje met groep 4/5/6 naar het Veenpark was een geweldige dag. We hadden heel mooi weer en in het park was het erg rustig, zodat wij het bijna helemaal voor ons alleen hadden.
We zijn begonnen met een rit in de turftrein waarbij we halverwege de rit uitleg hebben gekregen over turf, hoe het vroeger was en hoe het turfsteken werkte. Dankzij de moeder van Renate hebben we een stuk turf bij de klas liggen zodat iedereen kan bekijken hoe het eruit ziet en wij het verschil kunnen ervaren tussen nat en droog turf.
Na deze rit zijn we met een andere trein naar de achterkant van het dorp gereden om vandaar uit, kijkend naar alle huisjes, winkels enz. terug te lopen naar het begin van het park. Hier hebben we toen lekker een patatje gegeten en gespeeld in de grote speeltuin. Om 13.00 kregen we uitleg van de directeur van het park. Wist u dat er van turf tegenwoordig nog steeds een medicijn wordt gemaakt? Uw kind kan u vertellen welk medicijn.
Na deze uitleg zijn we gaan varen met een boot om daarna nog heerlijk in de speeltuin te spelen met als afsluiting een lekker ijsje.
Het was een heerlijke dag en we hebben genoten. Via deze weg wil ik de ouders die hebben geholpen nog een keer bedanken, want zonder deze hulp was het toch moeilijk geworden. Dank Jullie wel !