intropeutersgroep 1groep 2groep 3groep 4groep 5groep 6groep 7groep 8algemeenalles
(Nieuws geplaatst door team op 5 maart 2020) ga naar het overzicht
Daltonschool opent de deuren

Daltonschool opent de deuren!

Ouders, buren, vrienden en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom op woensdag 1 april van 13.00 tot 16.00 u aan de Schoolstraat 4 in Ees. De Daltonschool opent die dag haar deuren.


Dit jaar bestaat het Daltononderwijs 30 jaar. Reden om hier op een feestelijke manier bij stil te staan.

Daltononderwijs is een onderwijs soort waarbij de nadruk ligt op keuzevrijheid van de leerling, samenwerken met andere leerlingen en de ontwikkeling van zelfstandigheid. Er wordt met de kinderen en leerkrachten gereflecteerd op hun gedrag, de werkhouding, de inhoud van de leerstof en het hele proces daarvan.


Daarnaast is er dit jaar hard gewerkt om het schoolplein te vergroenen en uitdagender te maken zodat de kinderen lekker buiten kunnen spelen. Er is er bijvoorbeeld een pannakooi gerealiseerd,  zijn klimtouwen opgehangen, fruitbomen gepland en natuurlijke paden aangelegd. Ook is er een snoep- en soeptuin om zelf iets lekkers en gezonds mee te koken. 


Het plein wordt deze dag officieel geopend door burgemeester Jan Seton.

Om het plein helemaal af te kunnen maken en de puntjes op de i te zetten wordt en een fancy fair georganiseerd. Ondernemers uit de buurt staan met kraampjes op het schoolplein en er worden prachtige prijzen verloot. Hierbij kunt u denken aan vrijkaartjes voor het zwembad, museum, attractie- en klimpark. Ooit willen overnachten in een boomhut? Ook hiervoor zijn kortingskaarten te winnen.


De kinderen hebben zelf ook een eigen kraam met producten en voor de jonge kinderen zijn er leuke spelletjes te doen.


Alsof dit nog niet genoeg is, kunt u genieten van de vermakelijke show “Ees’ got talent” en brandt er een heuse strijd los in “Heel Dalton Bakt”.


Graag tot 1 april!